nieuws

Afschaffen rookverbod helpt tegen crisis

Café

Het terugdraaien van het rookverbod is voor de overheid een goedkope en eenvoudige methode om de nadelige effecten van de kredietcrisis voor de horeca aanzienlijk te verzachten. Dat zegt de Stichting Red de Kleine Horeca-ondernemer (KHO).

Afschaffen rookverbod helpt tegen crisis

‘Het mes snijdt aan vele kanten. Niet alleen komen de klanten weer terug in een toch al gevoelige sector, maar het scheelt de overheid ook uitgaven voor uitkeringen op het moment dat de bedrijven failliet gaat’, aldus secretaris Wiel Maessen van KHO.

Maessen stelt verder dat het de hoeveelheid ontslagen in de sector beperkt, ‘en het brengt de geïnde belastingen en accijnzen uit de sector weer op peil. Daarenboven kan door de overheid bespaard worden op de inzet van handhavers van het rookverbod en worden de vele boetes die de sector boven het hoofd hangen, kwijtgescholden’.

Reageer op dit artikel