nieuws

Kredietcrisis voorbij aan carnaval

Café

Carnavalsvierders besparen niet op hun uitgaven ondanks de kredietcrisis. De gemiddelde uitgave per consument tijdens carnaval ligt ruim boven de 140 euro. ’s Hertogenbosch en Maastricht zijn de populairste steden om het feest te vieren.

Kredietcrisis voorbij aan carnaval

Dat blijkt uit onderzoek van De Vos & Jansen in opdracht van Koninklijke Horeca Nederland (KHN).

De gemiddelde uitgaven per persoon tijdens carnaval komt uit op 141.39 euro. Mannen geven naar verwachting 166,77 euro uit. Vrouwen 113,91 euro. Dat is nagenoeg gelijk aan vorig jaar.

De zondag is de meest favoriete carnavalsdag. Gevolgd door zaterdag en maandag. De fiets en ‘benenwagen’ zijn de meest gebruikte vervoersmiddelen om van de kroeg naar huis te gaan.

Oeteldonk (’s Hertogenbosch) en Mestreech (Maastricht) worden genoemd als favoriete carnavalsplaats buiten de eigen woonplaats. Een heel klein aantal ondervragers zegt carnaval in het buitenland te vieren.

Bier is met afstand de meest favoriete drank tijdens carnaval. Maar liefst 62 procent geeft aan bier te drinken tijdens het feest. Gevolgd door frisdrank (15 procent), wijn (9,3 procent) en water (4,7 procent).

Reageer op dit artikel