nieuws

prostituees in kroeg

Café

Randstad en de Amsterdamse prostitutiehulpinstantie Scharlaken Koord (SK) gaan prostituees helpen aan een baan in de horeca.

prostituees in kroeg

Dat meldt De Pers. Amsterdam is bezig de wallen op te schonen maar ook veel vrouwen willen het vak verlaten ‘omdat ze het niet meer aankunnen’ aldus Ineke Punt, coördinator maatschappelijk werk bij (SK).

Deze week ging het door het ministerie van Sociale Zaken en de gemeente Amsterdam gefinancierde uitstapprogramma ‘Nieuw Perspectief!’ van start, een samenwerking tussen Randstad HR Solutions, SK en de gemeente Amsterdam. Prostituees kunnen zich melden. Randstad helpt bij de sollicitatie.

‘De meesten zijn jong, tussen de 23 en 33, al lang werkzaam als prostituee en hebben geen opleiding. Maar het zijn slimme dames, zeer gemotiveerd. We adviseren ook over passende opleidingen’, aldus de uitzendorganisatie.

Als de ex-prostituees aan het werk gaan kent alleen hun baas, en wellicht iemand van personeelszaken, hun verleden. Het eerste jaar rekent ‘Nieuw Perspectief!’ op vijftig vrouwen, van de circa 8.000 Amsterdamse prostituees.

Reageer op dit artikel