nieuws

Italianen kopen whiskymerk Wild Turkey

Café

Het Italiaanse drankenconcern Campari neemt voor 575 miljoen dollar (434 miljoen euro) het Amerikaanse whiskymerk Wild Turkey over van het Franse Pernod Ricard. Het is de grootste overname door Campari ooit. Dat maakte het bedrijf woensdag bekend.

Italianen kopen whiskymerk Wild Turkey

Wild Turkey is de bestverkopende premium bourbon whisky in de Verenigde Staten, ’s werelds grootste drankenmarkt. De wortels van Wild Turkey gaan terug tot 1869. Ook neemt Campari, bekend van het gelijknamige aperitiefdrankje, Cinzano-vermout en het non-alcoholische Crodino, het likeurmerk American Honey en stokerijen in de Amerikaanse staat Kentucky over.

Met de opbrengst van de verkoop wil Pernod zijn schuldenlast terugbrengen. Die bedraagt bijna 12 miljard euro, vooral als gevolg van de overname van Vin & Spirit, de Zweedse producent van het succesvolle wodkamerk Absolut Vodka. Dat bedrijf werd vorig jaar voor meer dan 5 miljard euro gekocht door Pernod.

Pernod moest na de overname van Vin & Spirit van de Europese Commissie een aantal van zijn drankmerken verkopen. Pernod is producent van onder meer Martell-cognac, Ballantine’s, Jameson, Mumm-champagne en Malibu-likeur.

Pernod, na het Britse Diageo ’s werelds grootste drankenproducent, liet woensdag weten dat het voor 1 miljard euro nieuwe aandelen wil uitgeven. Ook kwam het bedrijf met een winstwaarschuwing voor het lopende gebroken boekjaar, dat eind juni afloopt. Het aandeel Pernod verloor ruim 7 procent op de beurs in Parijs.

Reageer op dit artikel