nieuws

Fantastisch’ voorseizoen strandtenten

Café

De strandtenten hebben afgelopen dagen genoten van het mooie weer in Nederland. Veel mensen trokken tijdens het Hemelvaartsweekeinde naar de kust. Het afgelopen weekend liep de temperatuur flink op met volle strandtenten als gevolg.

Fantastisch’ voorseizoen strandtenten

Volgens Rob Rameau van Vereniging Strandpaviljoens Schouwse Kust (VSSK) hebben de veertien strandtenten op Schouwen Duivenland meer dan 25.000 mensen bediend. ‘Dat komt natuurlijk door het geweldig mooie weer.’ Volgens Rameau deden de Zeeuwse campings ook goede zaken.

Peter Ludovici van de Blue Lagoon in Scheveningen spreekt van een fantastisch voorseizoen. ‘Het schuim staat me op de kaken. Het is echt super druk geweest.’

Ook in de Safari Club in Zandvoort was het druk. ‘We hadden een lekkere dag’, vertelt een medewerker. De strandtent in Zandvoort werd vooral bevolkt door mensen uit Amsterdam en Haarlem. ‘Bij mooi weer ontdekken mensen dat je helemaal niet op vakantie hoeft. Op onze eigen stranden is het namelijk ook heel gezellig.’

Olifant

Niet alleen strandtenten maar ook attractieparken deden goede zaken afgelopen dagen. De Nederlandse attractieparken zijn in het Hemelvaartsweekeinde goed bezocht. Dat heeft de Club van Elf, vereniging van attractieparken, zondag bekendgemaakt.

De dierentuin in Emmen trok veel extra bezoekers. Belangstellenden wilden de olifant die zaterdagochtend werd geboren bekijken. In het Dolfinarium in Harderwijk was de onlangs geboren bruinvis Kwin de grote publiekstrekker.

In het Wassenaarse Duinrell was het ook druk. Mensen stonden daar in de rij voor de nieuwe achtbaan Falcon. De Keukenhof in Lisse sloot dit weekeinde de zestigste editie van de bloemententoonstelling af. Meer dan 850.000 mensen kwamen dit jaar, een recordaantal.

Volgens de Club van Elf lijden de attractieparken nog niet onder de recessie. ‘Mensen blijven komen, maar geven wel minder uit.’ Verder valt wel op dat Chinezen hun reis naar Europa annuleren. ‘Niet door de crisis, maar omdat ze willen niet meer vliegen vanwege de Mexicaanse griep’, aldus de zegsman.

Reageer op dit artikel