nieuws

Rick Joore Nederlands Cocktail Kampioen

Café

Rick Joore, werkzaam bij Blooomingdales aan Zee, is Nederlands Cocktail Kampioen. Hij versloeg vijf mede-finalisten en verdiende hiermee een plek op het wereldkampioenschap later dit jaar in Berlijn.

Rick Joore Nederlands Cocktail Kampioen

De overige finalisten zijn Nouri Abdelaziz (American Hotel Amsterdam), Dave Mulder (Myrabelle Amsterdam), Kevin Kroon (Seven Sins Cocktails Almere), Mikael Ekman (Cocktail&Cocktail Hoorn) en Michel Hafkenscheid (American Hotel Amsterdam).

Lekker genoeg

Joore maakte na loting een cocktail op basis van Hooghoudt Jenever, verse perzik en Dubbelfriss. Hoewel hij zelf niet geheel tevreden was over de bereiding, was het resultaat lekker genoeg om te winnen. Joore is met zijn 19 jaar het jongste lid van de Nederlandse Bartenders Club, de organisator van de wedstrijd.

Het Nederlands Kampioenschap werd gehouden in het College Hotel in Amsterdam op woensdag 27 mei. Het WK wordt gehouden van 6 tot en met 12 augustus in Berlijn. Ook daar is de drankkeuze niet vrij maar gebonden aan de sponsoren.

Meer over Nederlands Cocktail Kampioenschap kunt u vanaf dinsdag 2 juni zien in Misset Horeca Live.

Reageer op dit artikel