nieuws

Politie deelt dertig uitgaanspleinverboden uit

Café

De politie heeft afgelopen weekeinde dertig pleinverboden uitgedeeld op de Amsterdamse uitgaanspleinen. Dat maakte ze maandag bekend. De maatregel werd opgelegd op het Leidse- en Rembrandtplein aan achttien taxichauffeurs en twaalf personen die op stap waren.

Politie deelt dertig uitgaanspleinverboden uit

De politie controleerde van donderdagavond tot zondag rond middernacht. Ze arresteerde een taxichauffeur die vrijdag een pleinverbod had gekregen en dat zaterdag overtrad door toch op het Leidseplein te rijden.

De invoering van de pleinverboden, waarbij personen die zich misdragen het hele weekeinde niet meer in het uitgaansgebied mogen komen, had versneld plaats na het incident op zondag 5 juli, waarbij de 44-jarige Rob Sitek door een ruzie met een taxichauffeur om het leven kwam. Voor taxibestuurders betekent de maatregel dat zij in dat gebied geen ritten mogen aanbieden. Vorig weekeinde kregen twee chauffeurs een pleinverbod.

Het uitgaanspubliek dat een pleinverbod kreeg maakte zich schuldig aan openbare dronkenschap, openlijke geweldpleging, het niet opvolgen van aanwijzingen van de politie en verboden messenbezit. Behalve het uitdelen van de uitgaansverboden zijn er ook extra toezichthouders ingehuurd. Zij moeten erop letten dat taxichauffeurs zich netjes gedragen.

Reageer op dit artikel