nieuws

Zelfcontrole bij horeca in Boxmeer

Café

Horecabedrijven in de gemeente Boxmeer gaan vanaf begin volgend jaar zelf na of ze de gemeentelijke vergunningen wel goed naleven. Het gaat om een proef en geldt voor een kleine honderd horecazaken in Boxmeer.

Zelfcontrole bij horeca in Boxmeer

De horecaondernemers moeten onder meer de brandveiligheid en de terras- en milieuvergunning zelfstandig naleven. Controleurs van de gemeente zullen in de toekomst nog slechts éénmaal per jaar de cafés, restaurants en cafetaria’s bezoeken.

‘Iedereen krijgt hierin een grote verantwoordelijkheid’, stelt voorzitter Theo Wolters van de afdeling Boxmeer van Koninklijke Horeca Nederland (KHN). ‘De ondernemers krijgen op deze manier zelf inzicht of ze de bedrijfsvoering goed doen. Is de noodverlichting goed, deugen de nooduitgangen en voldoet de vetput aan alle eisen?’

Reageer op dit artikel