nieuws

Twaalf brouwers genomineerd voor ‘Held van de Smaak 2009

Café

Liefst twaalf bierbrouwers, uit iedere provincie één, zijn genomineerd voor de titel ‘Held van de Smaak 2009’. De winnaar wordt zondag 27 september bekend gemaakt.

Twaalf brouwers genomineerd voor ‘Held van de Smaak 2009

Tijdens de Week van de Smaak, van 20 t/m 27 september, vindt de verkiezing van de Held van de Smaak plaats. Het thema van de verkiezing is dit jaar ‘Ambachtelijke en streekgebonden bieren’. Er zijn 12 genomineerden, uit elke provincie één, variërend van heel klein tot redelijk groot. Zondag 27 september wordt de winnaar bekend gemaakt tijdens het Smaakexplosies festival op het Hembrugterrein te Zaandam waar de finalisten zich ook zullen presenteren met hun lekkerste bieren.

Bier is volgens de organisatie van oudsher een ambachtelijk product met een grote diversiteit aan smaken. De laatste tijd is er een opleving van kleine, ambachtelijke brouwers en nieuwe streekbieren. De Week van de Smaak biedt ambachtelijke brouwers en de graanboeren, telers en de molenaars waarmee ze samenwerken daarom een podium.

Via provinciale voorrondes zijn de afgelopen maanden 12 finalisten geselecteerd. Een jury buigt zich nu over de vraag wie zich Held van de Smaak 2009 mag noemen. Naast ´smaak´ beoordeelt de jury de finalisten op ambachtelijkheid, streekgebondenheid en in hoeverre de kandidaten een voorbeeldfunctie in de sector vervullen.

De 12 finalisten zijn:

Reageer op dit artikel