nieuws

Directeur BEM mikpunt op GeenStijl

Café

Arjan Hogervorst, directeur van Bureau Eerlijke Mededinging (BEM), is deze week door de mangel gehaald op GeenStijl. Op de populaire weblog wordt Hogervorst ‘de Tim Kuik van de horeca’ genoemd.

Directeur BEM mikpunt op GeenStijl

Tim Kuik is directeur van de stichting BREIN, de organisatie die achter de rechtszaak zat tegen de uitwisselingssite The Pirate Bay.

Volgens GeenStijl geniet Hogervorst vooral bekendheid als degene die paal en perk wilde stellen aan de zogenaamde zuipketen in de provincie. GeenStijl: Feit is natuurlijk dat Arjan niets anders doet dan verzekeren dat u op een afgesproken plek een te duur biertje in een te klein glas afrekent, precies zoals de AlcoholMaffia het voorschrijft.

De posting op GeenStijl zorgt voor flink wat reacties onder het bericht. Het merendeel van de reacties keert zich tegen de BEM en haar voorman.

Ernstig gedupeerd

Het vergelijk met Tim Kuik is goed gevonden, laat Hogervorst in een reactie weten. ‘Brein strijdt tegen piraterij op terrein van auteursrechten. BEM! strijdt tegen piraterij op terrein van de Drank- en Horecawet. In beide gevallen worden er partijen ernstig gedupeerd als BREIN of BEM! er niet zouden zijn.’.

Hogervorst vervolgt: ‘Nieuwste in de reeks van Geenstijl.nl ben ik. Dat is best raar, want we bestaan al tien jaar als waakhond in horecaland en zijn alom bekend in media met nagenoeg altijd zure uitkomsten voor overtreders. Gelet op de achtergrond van Geenstijl.nl had ik dus eigenlijk al veel eerder op haar lijstje moeten verschijnen’.

De voorman van BEM stelt in een reactie dat in de berichtgeving van GeenStijl.nl ten oprechte de Wet op Kansspelen als argument wordt gehanteerd. Hogervorst: ‘Die is namelijk helemaal niet van toepassing want er wordt niet om geld of prijzen gespeeld. Zowel drank- en horecavergunning als bestuursreglement als fiscale kantineregeling sluiten uit dat kantine gebruikt mag worden voor openbaar toegankelijk pokertoernooien.’.

Reageer op dit artikel