nieuws

Eerste Starbucks in Antwerpen

Café

Koffieketen Starbucks opende gisteren zijn eerste zaak in Antwerpen. Het koffiehuis in het Centraal Station is het eerste met 100 procent fairtrade espresso, een initiatief dat Starbucks volgende week lanceert. De 40 personeelsleden zijn de afgelopen weken door Starbucks opgeleid.

Eerste Starbucks in Antwerpen

Autogrill Benelux, gespecialiseerd in catering voor onderweg, neemt het dagelijkse beheer op zich van de Starbucks in Antwerpen, meldt het Belgische nieuwsblad HLN.be. Autogrill-directeur Jean-Paul van Avermaet en Buck Hendrix van Starbucks hopen dat er nog meer Starbucks-zaken in de stad zullen volgen, maar daarover zijn nog geen beslissingen genomen.

Van Avermaet stelt dat zelfs is bewezen dat de komst van Starbucks het koffieverbruik in de omgeving de hoogte in duwt. De vestigingen op de luchthavens van Zaventem en Schiphol zouden tot de meest succesvolle Starbucks-locaties van Europa behoren.

Ook burgemeester Patrick Jansens is voorstander. ‘De opening van deze Starbucks levert een bijdrage aan een gezond aanbod in de horeca’, aldus de burgervader in HLN.be.

Reageer op dit artikel