nieuws

Café De Witte Aap Rotterdam verkocht

Café

Café De Witte Aap in Rotterdam is verkocht. Eigenaar Ron Sterk heeft De Witte Aap – verkozen tot beste bar van de wereld – overgedaan aan een van zijn medewerkers.

Café De Witte Aap Rotterdam verkocht

De Witte Aap, op nummer 31 in de Cafe Top 100 van Misset Horeca, werd vorig jaar als eerste café uitgeroepen tot beste bar van de wereld door de Lonely Planet reisgidsen. In de Café Top 100 maakte De Witte Aap een sprong van plaats 73 naar nummer 31 in 2009.

Ron Sterk, eigenaar sinds 2001, was vanwege vakantie niet bereikbaar voor commentaar. Ook Marco, de nieuwe uitbater kon geen toelichting op zijn aankoop geven. Hoewel Sterk en Marco niet bereikbaar waren voor commentaar wordt de verkoop wel bevestigd door een medewerker van De Witte Aap.

Ranglijst

Het Rotterdamse café aan de Witte de Withstraat werd vooral gekozen om de interessante mix van gasten van de bar: studenten, kunstenaars en zakenlieden. De ranglijst van Lonely Planet telt 1162 cafés overal ter wereld en is samengesteld op initiatief van het Thaise biermerk Singha.

Reageer op dit artikel