nieuws

Timo Janse beste cocktailshaker ter wereld

Café

In de Amsterdamse discotheek Espace won Timo Janse de vierde editie van Bols Around The World, volgens de organisatie de grootste cocktailcompetitie voor professionele bartenders. De Amsterdammer won de strijd van vijf andere finalisten, ieder uit een ander continent.

Timo Janse beste cocktailshaker ter wereld

Met veel enthousiasme en onder de aanmoediging van een uitzinnig publiek presenteerde Time Janse op maandag 22 maart zijn Breakfast Club Fluff op de finale van Bols Around The World.

Een mix van Bols Parfait Amour, Bols Genever, verse citroensap, room, eiwit en zelfgemaakte limonade. De cocktail viel in de smaak bij de internationale vakjury, die hem uiteindelijk verkoos tot de grote winnaar van Bols Around The World 2009/2010.

Na de prijsuitreiking reageerde Timo Janse als volgt: ‘Ik liet mij inspireren door het thema Shaking Twenties. Vroeger werden cocktails ook ’s ochtends gedronken. Dat is nu natuurlijk een taboe. Daarom vond ik het juist zo leuk om Breakfast Club Fluff te maken.’

‘Ik had me zeer goed voorbereid op de finale en had ten opzichte van de andere finalisten het geluk dat het Nederlandse publiek volledig achter me stond. Deze prijs betekent veel voor me. Het is een droom die uitkomt’, aldus Janse.

De Amsterdammer mag zich nu Bols Cocktail Master noemen. Samen met de Master Distiller van Lucas Bols gaat hij zijn eigen Bols-likeur ontwikkelen.

Reageer op dit artikel