nieuws

Horeca Hoogeveen pakt glas op straat aan

Café

Gemeente, politie en horeca slaan in Hoogeveen de handen ineen om de overlast van glas op straat in het uitgaansgebied tegen te gaan. Door het rookverbod in de kroegen en het zomerweer zal er meer glas meegenomen worden naar buiten de cafés.

Horeca Hoogeveen pakt glas op straat aan

Glas op straat, al dan niet gebroken, zorgt voor overlast. Caféhouders raken glazen kwijt en zijn veel tijd en energie kwijt aan het schoonmaken. Ook voor bezoekers en passanten levert het overlast op. Zo bestaat er onder andere het risico op lekke banden.

Het aanpakken van glas en rommel op straat is één van de speerpunten uit de samenwerkingsovereenkomst `Veilig Uitgaan’, dat ondertekend is door politie, Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en de gemeente.

Gemeente, politie en horeca gaan samen de bezoekers van het uitgaansgebied wijzen op hun rol in het schoon en veilig houden van het uitgaansgebied. Het doel is de kwaliteit van het uitgaan in Hoogeveen te vergroten. De bezoekers worden gewezen op het feit dat glas in de kroegen of op de terrassen moet blijven. De politie let hier extra op en deelt waar nodig bekeuringen uit.

Reageer op dit artikel