nieuws

Schiedam wil Jenevermuseum behouden

Café

De gemeente Schiedam gaat het Jenevermuseum in die stad helpen zijn deuren open te houden. Dat heeft wethouder Will Vissers (Cultuur) zondag gemeld op RTV Rijnmond.

Schiedam wil Jenevermuseum behouden

Omdat de gemeente moet bezuinigen, ontvangt het Jenevermuseum vanaf dit jaar 70.000 euro minder subsidies. De gemeente stelde dit jaar nog wel eenmalig 40.000 euro ter beschikking. Maar volgens het museum is dit niet genoeg om structureel open te blijven. De directie vreest dat het museum moet worden gesloten.

Wethouder Vissers noemt het Jenevermuseum echter ‘belangrijk voor de stad’ en wil met de directie gaan praten om een manier te bedenken waarop het museum ‘toch kan worden behouden, in welke vorm dan ook’.

In het Jenevermuseum worden de meest uiteenlopende zaken getoond die met jenever en jenever stoken te maken hebben. Er worden onder meer oude reclames geëxposeerd en bijzondere flessen en andere verpakkingsmaterialen door de eeuwen heen.

Het museum beschikt ook over een proeflokaal en de enige branderij van Nederland waar nog moutwijnjenever wordt gestookt volgens een eeuwenoud recept.

Reageer op dit artikel