nieuws

Leeuwarder horeca ‘schiet zichzelf in de voet

Café

Horecaondernemers in Leeuwarden hebben het bedorven bij burgemeester Ferd Crone. Hun klacht dat ze niet betrokken zijn bij het evenement aan de voet van de Oldehove rond de voetbalwedstrijd Nederland – Uruguay is hem in het verkeerde keelgat geschoten.

Leeuwarder horeca ‘schiet zichzelf in de voet

‘Ik ben echt een beetje boos’, aldus de burgemeester in de Leeuwarder Courant. ‘In april heb ik alle horecaondernemers een brief geschreven waarbij ik heb gewezen op het naderende wereldkampioenschap. En dat ze contact konden opnemen wanneer ze iets wilden organiseren.’ Alleen een entertainmentbureau uit Leeuwarden reageerde, kreeg toestemming en besteedde de horeca uit aan ondernemers van buiten de stad. ‘De kritiek ademt een sfeer van: Leeuwarden springt slordig met zijn evenementen en feesten om, terwijl het tegendeel waar is’, foetert Crone.

‘In de 2,5 jaar dat ik hier nu burgemeester ben, verbaas ik me er over hoeveel evenementen er continu in Leeuwarden zijn. Straal dát uit, in plaats van te zeuren. Op deze manier schiet je jezelf in de voet.’ De WK finale wordt komende zondag eveneens op groot scherm uitgezonden op het plein voor de Oldehove.

Reageer op dit artikel