nieuws

Oplaadpunten elektrische fietsen in horeca

Café

De Friese horecaonderneemster Anne Hager wil oplaadpunten voor elektrische fietsen in de horeca. Ze vindt dat het ‘elektrisch recreëren’ nog niet genoeg van de grond komt.

Oplaadpunten elektrische fietsen in horeca

Hager vindt dat Nederland als duurzaam land op de kaart gezet moet worden. Ze wil ook het toerisme bevorderen. Voor haar is dat reden genoeg voor een campagne voor elektrische oplaadpunten. ‘Willen we dus dat Nederland voorop loopt op het gebied van duurzaam recreëren, dan moeten we ervoor zorgen dat er meer elektrische oplaadpunten worden bewerkstelligd’, zegt ze in Proost.

Inmiddels is de Friese Elfstedenroute voorzien van oplaadpunten voor elektrische fietsen en bootjes. Langs de route kunnen fietsers of vaarders hun vervoermiddel opladen bij 25 verschillende horecaondernemers. Er zijn geen kosten verbonden aan het opladen van de bootjes.

Op korte termijn worden er op vijf andere fietsknooppunten in Friesland oplaadpunten geplaatst. Hagen hoopt dat de rest van Nederland zo snel mogelijk volgt.

Reageer op dit artikel