nieuws

Villa Sjoerd Kooistra leeggehaald

Café

De villa van de overleden horecamagnaat Sjoerd Kooistra is afgelopen woensdag leeggehaald door politie en een deurwaarder. De inhoud van de villa in Ubbergen is in drie vrachtwagens geladen en in verzekerde bewaring gesteld.

Villa Sjoerd Kooistra leeggehaald

De geschatte waarde van de inboedel van Kooistra’s villa ligt rond de 1 miljoen euro, zo is vrijdag te lezen op Quotenet. Waarschijnlijk heeft de beslaglegging te maken met de door de rechter toegewezen claim aan Jos Migchekbrink, die discotheek De Danssalon in Eindhoven aan Kooistra verkocht, maar hiervoor nooit het complete aankoopbedrag ontvangen heeft. Migchelbrink liet eerder al beslag leggen op bankrekeningen en veertig panden. Ook de Nijmegenaar Khalid Oubaha heeft een vordering toegewezen gekregen, van 350.000 euro.

Bierbrouwers ontkennen betrokkenheid

Heineken zegt niet te maken te hebben met de beslaglegging van Kooistra’s bezittingen. Ook Grolsch en Inbev zeggen niets te maken te hebben met de gebeurtenis van woensdag, ondanks dat beide bierbrouwers nog claims hebben tegen Kooistra. Volgens een Amsterdamse horecaondernemer zijn de brouwers uit op een ‘zachte landing’ en willen ze niet dat Plassania, het bedrijf van Kooistra, failliet gaat.

Reageer op dit artikel