nieuws

Aanpassing leidt tot volle zalen discotheek

Café

Ondernemers moeten zich durven aan te passen, zegt Hubert van de Vecht, bedrijfsleider van discotheek Brothers in Bunnik. ‘Wie als discotheekeigenaar goed naar de doelgroep blijft luisteren en zich durft aan te passen, zal zien dat de volle zalen van vroeger nog steeds mogelijk zijn.

Aanpassing leidt tot volle zalen discotheek

Discotheek Brothers heeft zelf ook de nodige veranderingen doorgevoerd. Afgelopen zomer organiseerde de discotheek een heuse ‘Brothers Beach House’, in een evenementenhal naast het eigen pand. Het was een grootse strandbeleving, inclusief jacuzzi’s, zand en een vloer van gras. ‘Echt alsof je in een tropisch oord was.’

Eind juli kwam de hele discothekenbranche in het nieuws. Het aantal discotheken loopt ook dit jaar weer terug, blijkt uit de cijfers van bedrijfschap Horeca en Catering.

Voor Van de Vecht was dit nieuws geen verrassing. ‘We zitten niet meer in de luxe positie dat jongeren hoe dan ook naar jouw zaak komen. Je kon al snel zien dat horecazaken te lang wachten met het aanpassen naar de vraag van de huidige bezoeker. Je moet flexibel kunnen zijn en ‘out of the box’ kunnen denken en je richten op een nog bredere doelgroep.’

De broertjes Van de Vecht willen tegengas geven en laten zien dat de branche nog steeds in trek is. ‘Mensen blijven uitgaan, maar zijn nu eenmaal veel gewend. De lat is hoog gelegd, maar de uitdaging is om hem nog hoger te leggen.’

En dat lukt, zeggen de beide Van de Vecht’s. ‘Deze maanden hebben we uitstekend gedraaid. En dat in een tijd dat er juist veel concurrentie is van festivals en terrassen.’

Brothers heeft ondertussen een hele restyle gehad. ‘Ook al voldeed de zaal nog aan de eisen, we zijn toch een metamorfose aangegaan om te blijven triggeren. Vooral op visueel gebied is er veel veranderd. We hebben geïnvesteerd in beeld, licht en geluid om nog meer beleving te scheppen.’

Op vier september is de officiële opening van de nieuwe clubzaal ‘THE CLUBB’, en haalt Brothers alles uit de kast voor een groot feest: Dansacts, gratis champagne en een speciale openingsact moeten de nieuwe zaal inwijden.

Reageer op dit artikel