nieuws

Discotheek De Danssalon failliet

Café

Discotheek De Danssalon in Eindhoven is officieel failliet. Exploitant Richard Rieske heeft volgens de curator faillissement aangevraagd van de beroemde uitgaansgelegenheid nadat verhuurder Heineken het huurcontract had opgezegd.

Discotheek De Danssalon failliet

De bierbrouwer heeft het pand inmiddels ook ontruimd. Volgens de curator wordt het faillissement de komende tijd onderzocht. Daarbij wordt ook gekeken naar het conflict van Rieske met Heineken. Verder wordt de inboedel van De Danssalon geïnventariseerd.

Rieske kondigde enkele weken geleden nog aan een doorstart van De Danssalon te willen onderzoeken. In onderhandeling met Heineken is hij hier niet uitgekomen. Rieske zelf volgens het Eindhovens Dagblad niet bereikbaar voor commentaar.

Wijlen horecamagnaat Sjoerd Kooistra kocht De Danssalon in 2006 maar zijn plannen met deze locatie mislukten. Drie jaar later verkocht hij het monumentale gebouw weer aan de vorige eigenaren, waaronder Richard Rieske.

Reageer op dit artikel