nieuws

PvdA: Alcoholplan regering gevaarlijk

Café

De PvdA noemt het plan om jongeren onder de zestien bij alcoholgebruik zelf te beboeten, gevaarlijk. Volgens PvdA’er Bouwmeester durven jongeren bij deze maatregel niet meer naar hulpverleners te stappen.

PvdA: Alcoholplan regering gevaarlijk

‘Wij zijn er altijd voorstander van geweest het bezit strafbaar te stellen. Maar als je jongeren gaat beboeten bij het nuttigen van drank, dan durven ze niet meer naar hulpverleners te stappen wanneer het misgaat. Het risico op onnodige schade of zelfs overlijden wordt zo stukken groter’, aldus Bouwmeester in De Telegraaf.

Vandaag bespreekt de ministerraad het voorstel om jongeren onder de zestien jaar strafbaar te stellen bij alcoholgebruik in publiek toegankelijke ruimtes.

Reageer op dit artikel