nieuws

Nieuwe generatie terras-medewerkers wil duidelijkheid

Café

Goede begeleiding van jong personeel is essentieel. De nieuwe generatie wil maar een ding en dat is duidelijkheid. ‘Het speelveld voor deze medewerkers moet volledig helder zijn’, aldus personeelstrainer Maarten Wessels tijdens Terras2.0 Event.

Nieuwe generatie terras-medewerkers wil duidelijkheid

Wessels wees in zijn presentatie op de generatieverschillen en –kloven die er bestaan. ‘Voor horecaondernemers is het goed om te weten dat deze verschillen er zijn en dat de verschillende generaties elk een andere aanpak vereist’.

Zo neemt de jongste generatie (geboren vanaf 1990) beslissingen vaak op gevoel, willen ze graag leren tijdens het werk en van anderen, staan ze continue open voor veranderingen, en kiezen ze bij conflicten veelal voor ‘leven en laten leven’ want een oplossing is niet altijd voorhanden.

‘De nieuwe generatie doet meer moeite om de oudere generaties te begrijpen, dan andersom’, conflicteerde Wessels de driehonderd aanwezigen tijdens Terras2.0 Event bij Satelliet in Breda.

Wessels: ‘Jonge honden willen maar een ding: duidelijkheid. Ze willen het speelveld voor medewerkers helder hebben en willen goede begeleiding en coaching. Investeer daarom in persoonlijke interactie en realiseer je dat werk en privé tegenwoordig volledig door elkaar loopt’.

» Bekijk hier een fotoreportage van het Terras2.0 event

Meer nieuwsberichten over het Event:

Reageer op dit artikel