nieuws

Casper Reinders wil bekende homobar overnemen

Café

De bekende Amsterdamse horecaondernemer Casper Reinders is in onderhandeling om ‘een gayhorecabedrijf ’ te kopen in de Reguliersdwarsstraat. Dat zegt hij tegen Misset Horeca. Reinders meldde ook dat hij het horecadeel van Boom Chicago overneemt.

Casper Reinders wil bekende homobar overnemen

De naam van de zaak uit de Reguliersdwarsstraat wil Reinders nog niet kwijt, maar het zou gaan om de roemruchte April. Deze gaybar werd door wijlen Sjoerd Kooistra uitgebaat en is al enige tijd gesloten. Heineken polste ondernemers om het opnieuw op te starten. ‘Ik hoop er snel met Heineken uit te komen’, aldus Reinders.

Kooistra exploiteerde in de Reguliersdwarsstraat aardig wat zaken die actief zijn in de homohoreca. Na zijn overlijden sloten er een aantal. Uit een enquete blijkt dat homo’s een vernieuwende en gevarieerde ‘Reguliers’ terug willen.

Boom Chicago

Die wens lijkt al snel ingevuld te gaan worden. Zo opent Soho in maart haar deuren, heeft Arc een nieuwe exploitant en is Heineken in onderhandeling over de heropening van de Exit. En met April niet lang erna volgen. En Reinders opend eind vorig jaar Lion Noir, het restaurant dat al gauw uitgroeide tot een nieuwe place to be, maar zich niet specifiek richt op de gayscene.

In het interview dat Misset Horeca met Reinders had (artikel verschijnt vrijdag 4 maart) gaf hij ook aan het horecadeel en de clubnights te gaan doen van Boom Chicago. Dat ‘theater’ is gevestigd aan het Leidseplein, net om de hoek van zijn meest beroemde zaak, de club Jimmy Woo. Reinders heeft ook nog het restaurant Bo Cinq in Amsterdam.

Reageer op dit artikel