nieuws

Radstake verwacht omzetdaling van twintig procent

Café

Top 100 bedrijf De Radstake in Heelweg/Varsseveld kampt met een teruglopend bezoekersaantal. Vorig jaar bezochten op zaterdagavond tussen de 2.000 en 2.300 jongeren de discofeesten. Eigenaar Robert Venderbosch verwacht dit jaar uit te komen op 1.500 tot 1.800 discobezoekers per avond.

Radstake verwacht omzetdaling van twintig procent

In de onlangs verschenen Misset Horeca Top 100 van grootste bedrijven en brands neemt De Radstake met een totaalomzet van 4, 9 miljoen euro positie 98 in. Vergeleken met een jaar eerder daalde de omzet met 7,5 procent. Het rapportcijfer dat eigenaar Robert Venderbosch geeft is een schamele 3, het economisch klimaat krijgt van hem een 5. Voor dit jaar verwacht hij een verdere omzetdaling van maar liefst twintig procent.

‘We denken dat de dancing het in de zomer moeilijk zal krijgen. In het najaar komen we dan ook met nieuwe initiatieven om de sfeer en de Achterhoekse gemütlichkeit in de dancing te behouden. We gaan dus niet bij de pakken neerzitten,’ zegt Venderbosch in De Gelderlander.

Tegen Misset Horeca liet hij eerder weten dat hij zijn megadisco wil splitsen in een 21- deel en een 21+ deel. De uitbreiding met een groot terras, speeltuin en restaurant brachten nog niet de gehoopte verbetering. Ook het uitblijven van het verwachte herstel van (bedrijfs)feesten en partijen zorgde voor de omzetdaling.

Reageer op dit artikel