nieuws

Steun om zelf biertapwedstrijden te organiseren

Café

Horecaondernemers die een biertapwedstrijd willen houden, kunnen de wedstrijd melden op een speciale website en krijgen steun bij de voorbereiding van de wedstrijd. De beste lokale tappers kunnen zo dingen naar deelname aan het Nederlands Kampioen Biertappen 2012.

Steun om zelf biertapwedstrijden te organiseren

Lokale biertapwedstrijden kunnen tot 20 oktober worden gemeld op www.tapwedstrijd.nl. Deze site is een initiatief van de Stichting Tapwedstrijden.nl met ondersteuning van Koninklijke Horeca Nederland (KHN).

De ondersteuning van de stichting aan horecaondernemers bestaat uit een draaiboek, een vermelding op de website met toelichting bij wie men zich kan aanmelden, standaard persberichten waaronder een vooraankondiging van de wedstrijd en juryrapporten.

Per district gaan de beste vijftig tappers strijden om een finaleplaats. Hoeveel winnaars dat zijn per lokale wedstrijd hangt af van het aantal wedstrijden in een district. Er wordt gewerkt met vijf districtfinales verdeeld over het land in de gebieden Noord-West, Zuid-West, Noord-West, Noord-Oost, Zuid-Oost en midden Nederland.

De 250 districtfinalisten strijden voor 25 finaleplaatsen in 2012 op de vakbeurs BBB in Maastricht. Regerend kampioen is Rudi Spanjers van hotel La Sonnerie in het Brabantse Son en Breugel.

Reageer op dit artikel