nieuws

Versoepel de wet Bibob in Amsterdam

Café

Het stadsbestuur van Amsterdam is tegen versoepeling van de Wet Bibob, de wet die potentiële horecaondernemers screent op een crimineel verleden. De VVD had de gemeenteraad gevraagd om de wet selectiever toe te passen.

Versoepel de wet Bibob in Amsterdam

De VVD vindt dat de in 2003 ingevoerde wet soepeler moet worden toegepast. ‘Wat je ziet is dat er inderdaad duizenden onderzoeken per jaar worden gedaan en dat er uiteindelijk maar een klein handjevol verzoeken wordt geweigers’, aldus VVD-raadslid Marijn Ornstein tegen de lokale zender AT5.

Collega-raadslid van de VVD, Marja Ruigrok voegt er aan toe dat in heel veel gevallen op voorhand duidelijk is dat er weinig risico is. ‘Daar zou je dan wat coulanter in kunnen zijn’, aldus Ruigrok.

Het stadsbestuur ziet echter niets in de voorgestelde versoepeling van de Wet Bibob door de VVD. Wel wil het nadenken of de administratieve lasten rondom deze wet omlaag kunnen.

Reageer op dit artikel