nieuws

Grootste kop koffie in Costa Rica

Café

Met een hoogte van 2,6 meter en een diameter van 2,45 meter willen inwoners van de gemeente Naranjo in Costa Rica een gooi doen naar de eretitel ‘grootste kop koffie ter wereld’.

Grootste kop koffie in Costa Rica

Tot nu toe is het grootste bakje ‘troost’ gemaakt in New York. De Amerikanen goten 7608 liter koffie in een ‘kopje’.

8000 liter

De 8000 liter die de Costa Ricanen willen maken, wordt op het plaatselijke feest – dat 30 juli gehouden wordt – gepresenteerd. Naranjo ligt ongeveer 40 kilometer ten noordwesten van de hoofdstad San José, schrijft De Telegraaf. De recordkoffie is afkomstig uit de streek zelf.

Guiness Book

Uiteraard willen de koffiezetters hun prestatie beloond zien met een vermelding in het Guiness Book of World Records. De opbrengst van het bakje moet ook daadwerkelijk troost bieden. De inwoners van Naranjo hopen de plaatselijke rooms-katholieke kerk namelijk weer op te bouwen met het geld.

Reageer op dit artikel