nieuws

Top 5 van Terras Top 100 bekend

Café

De Top 5 van de ranglijst met beste terrassen van Nederland is bekend. Na een groot aantal mystery visits en een serie bezoeken door de vakjury, is de jury het eens geworden over wat de beste vijf terrassen van ons land zijn. De vijf gaan aan kop in de jaarlijkse Terras Top 100 van Misset Horeca.

Top 5 van Terras Top 100 bekend

In willekeurige volgorde zijn dit:

Brasserie Zeelust. Dit sfeervolle strandterras in Westenschouwen staat voor het tweede achtereenvolgende jaar in de Top 5; vorig jaar bereikte het bedrijf de derde plaats in de Top 100.

Brennels Buiten. Een bijzonder terras in strandsferen, maar dan in een enkele jaren geleden aangelegd natuurpark in de Noordoostpolder. In Kraggenburg om precies te zijn.

Café Restaurant Fraans Marie. Dit terras, behorend bij het gelijknamige café-restaurant, is beroemd in het Overijsselse Albergen en eigenlijk in heel Twente. Het terras debuteert in de Top 100 en bereikt meteen een plek in de Top 5.

Hotel Pulitzer. Een bekend hotel in Amsterdam blijkt over een verborgen schat te beschikken. De espressotuin van Pulitzer vormt een oase van rust midden in de hectische hoofdstad.

Strandpaviljoen Paal 10. Prachtig gelegen aan één van de breedste stranden van Nederland, strand Westerduinpad in Ouddorp. In de vorige editie van de Top 100 bereikte dit mooie, jaarrond geopende strandpaviljoen al de twaalfde plek.

De Terras Top 100, powered by Lipton Ice Tea, vindt dit jaar voor de vierde keer plaats. De derde editie werd vorig jaar gewonnen door Boshuys Hermitage in Oisterwijk. Het jaar daarvoor won De Boterlap in Harderwijk en de eerste editie was voor Het Zalmhuis in Rotterdam.

De vakjury bestaat dit jaar uit Dick van Ostaden van Boshuys Hermitage, Geert Samplonius van AQ Services dat de mystery visits organiseert, Joop Westdijk van de Stichting ‘Fris verdient een flesje’ en Sander van Werkhoven namens Misset Horeca. Criteria die bij de beoordeling een rol spelen zijn onder andere: gastvrijheid, personeelsbeleid, sfeer en uitstraling, omzetcijfers, routing en het verwerken van de bestelling inclusief afrekenen.

De bekendmaking van de winnaar en de volgorde van de Top 100 vindt plaats op 14 juli tijdens een feestelijk event bij Boshuys Hermitage. Alle Top 100 bedrijven zijn inmiddels voor dit event uitgenodigd.

» Bekijk hier het programma

Reageer op dit artikel