nieuws

Koffie maakt scherp

Café

Bijna één op de twee werknemers drinkt koffie om weer scherp te worden. Zo blijkt uit recent onderzoek door Motivaction in opdracht van Douwe Egberts onder 871 werkende Nederlanders. Op de vraag wat werknemers nodig hebben om scherp te zijn op het werk, antwoordt één op de vier werknemers dat zij daarvoor dagelijks koffie nodig hebben.

Koffie maakt scherp

Op de vraag wat werknemers nodig hebben om scherp te zijn op het werk, antwoordt één op de vier werknemers dat zij daarvoor dagelijks koffie nodig hebben. ‘Gewone’ (zwarte) koffie wordt het meeste gedronken als werknemers scherpte op het werk nodig hebben, gevolgd door cappuccino en espresso. Als werknemers merken dat hun collega niet scherp is, haalt één op de vier werknemers een kop koffie voor die collega.

Mannen zijn de grootste koffiedrinkers: bijna de helft van de mannelijke koffiedrinkers drinkt vier koppen koffie of meer per dag, terwijl slechts 30 procent van de vrouwen dit doet. Mannen houden van gewone koffie, vrouwen kiezen voor cappuccino en koffie verkeerd.

Reageer op dit artikel