nieuws

Nederlander drinkt 140 liter koffie per jaar

Café

De Nederlander drinkt ongeveer 140 liter koffie per jaar, gemiddeld drie kopjes per dag. Het gemiddelde in Europa ligt op iets meer dan twee koppen per dag. Alleen in Scandinavië en de Alpenlanden drinken ze meer dan wij.

Nederlander drinkt 140 liter koffie per jaar

De Nederlander drinkt de koffie het liefst in de ochtend (81 procent). Slechts 12 procent geniet het meest van een kop koffie in de avonduren. Gaat het om drinkeres van koffie verkeerd dan geniet iets minder dan 20 procent het meest van dit bakkie troost als dit ’s avonds wordt geschonken.

Cappuccino

Van alle ondervraagden in dit koffieonderzoek drinkt 58 procent het liefst gewone koffie. 30 procent drinkt het liefst een cappuccino. Espresso en varianten als koffie verkeerd of latte blijven ver achter met respectievelijk 7 procent en 5 procent.

Bovenstaande blijkt uit onderzoek van supermarktketen Super de Boer. Er zijn 1284 Nederlanders ondervraagd naar hun koffievoorkeuren.

Reageer op dit artikel