nieuws

Protestactie’ van zes Rotterdamse horecazaken

Café

Zes Rotterdamse horecazaken van serieondernemer Chiel Jongejan houden een ludieke ‘protestactie’ tegen de aangekondigde overheidsbezuinigingen.’We vinden het de hoogste tijd voor een fluitsignaal.’ Gasten krijgen bij elk drankje dat ze bestellen tijdens het stappen een fluitje, bij inlevering van ditzelfde fluitje krijgen ze een drankje gratis.

Protestactie’ van zes Rotterdamse horecazaken

‘Uitgaan moet weer een fluitje van een cent worden,’ lanceert Jongejan zijn actie. ‘Door de recessie is stappen niet meer voor iedereen weggelegd. Om die reden is Fluitend Uit in het leven geroepen.’

Café Fout

Het bedrijf van Chiel Jongejan, Sfeer Horeca, start donderdag met deze fluitjesactie. Deelnemende zaken zijn de Apres Skihut, Get Back, The Vip Room, Saint Tropez, Café Fout en Café Beurs. Gasten die een drankje bestellen krijgen een fluitje, mensen die dit fluitje inleveren op donderdag- of vrijdagavond tussen 21 en 23 uur krijgen een gratis tweede consumptie.

Indrinken

Met deze actie wil Jongejan ook voorkomen dat publiek thuis gaat indrinken. ‘Bij mensen die thuis niet hebben ingedronken kunnen wij beter inschatten bij hoeveel alcohol er een halt toegeroepen moet worden. Dat publiek is beter in de hand te houden.’

Het fluitje is goed voor een extra biertje, maar ook voor een bacootje of een flesje Flügel.

Reageer op dit artikel