nieuws

200 trompettisten voor 200-jarig bestaan

Café

Tapperij De Kroon in Bergen op Zoom viert zondag 12 februari het 200-jarig bestaan. Om dit bijzondere jubileum extra glans te geven, willen de uitbaters ’s middags om 15.00 uur met 200 trompettisten een muziekstuk spelen.

200 trompettisten voor 200-jarig bestaan

Op de eigen website worden belangstellenden opgeroepen zich zondagmiddag om 13.30 uur te melden in het café aan de Bosstraat. Er wordt een muziekstuk ingestudeerd, dat anderhalf uur later ten gehore moet worden gebracht.

In het pand met de naam ‘de Croone’ is sinds 1812 een herberg of uitspanning gevestigd. Uit een akte uit het gemeentearchief blijkt zelfs dat het gebouw reeds in 1455 bestond.

Tapperij De Kroon is gevestigd in het centrum van Bergen op Zoom, dat in 2007 werd uitgeroepen tot ‘Beste Binnenstad van Nederland’.

Reageer op dit artikel