nieuws

Bert van der Leden boos over uitspraken KHN-baas

Café

Meervoudig en succesvol horecaondernemer Bert van der Leden kan zich niet vinden in de woorden van directeur Lodewijk van der Grinten van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) in het tv-programma De Rekenkamer. Van der Leden spreekt van ‘een schandaal zoals hij het voor ons heeft verwoord’.

Bert van der Leden boos over uitspraken KHN-baas

Vorige week ging De Rekenkamer in op het prijsverschil van bier in de supermarkt en in de horeca. In de uitzending kwam onder andere Van der Grinten aan het woord, die op felle wijze de rol van de brouwers bekritiseerde.

Van der Leden zegt zich niet te herkennen in de woorden van Van der Grinten en maakt dit duidelijk voor de camera van Misset Horeca. ‘Dat KHN ons afschildert als bijna een stel malloten die in een keurslijf lopen van de brouwers, daar kan ik me niet in vinden. Ik ben teleurgesteld in mijn voorzitter’, aldus Van der Leden.

Van der Leden vervolgt: ‘Problemen moet je oplossen door te praten met brouwers en met bankiers. Dat er een probleem is met financieren, is duidelijk. Maar om de partij die nog bereid is te financieren af te schilderen als afpersers, daar kan ik me niet in vinden’.

Van der Leden klaagt niet alleen, maar probeert ook mee te denken. ‘Misschien moet KHN wel de grote inkoper worden, zodat we net als in het grootwinkelbedrijf de concurrentie aan kunnen gaan. Het gewoon maar zeggen over mijn beroepsgroep dat we vinden dat we alles maar laten opdringen, daar kan ik me niet in vinden. Eigenlijk vind ik het een schandaal zoals hij het voor ons verwoord heeft’.

Bekijk hieronder het hele interview met Bert van der Leden.

Reageer op dit artikel