nieuws

Mark Schneider geen enkele rol bij Dutch Beer

Café

Voormalig Olm-directeur Mark Schneider speelt geen enkele rol in Dutch Beer en gaat dat in de toekomst ook niet doen. Dat meldt ceo Bert Denkers van de vorig jaar opgerichte groothandel aan Misset Horeca. De onderneming maakte donderdag bekend het merkenrecht van Olm te hebben gekocht.

Mark Schneider geen enkele rol bij Dutch Beer

Steven Denkers was voor het faillissement manager bij Olm en maakt nu onderdeel uit van de directie van Dutch Beer in Zeewolde, dat het merkenrecht en een aantal activa heeft overgenomen uit de failliete boedel van Olm en ex-directeur Mark Schneider.

Geen heil in samenwerking

Voor Dutch Beer-ceo Bert Denkers is dat de enige link met dat wat Olm was voordat zijn bedrijf eigenaar werd van het merk. ‘Ik heb in het verleden wel met Mark Schneider gesproken. Hij had kapitaal nodig vanwege zijn uitbreidingsplannen, maar ik zag er geen heil in en ben niet met hem in zee gegaan.’

‘Na het faillissement heb ik met mijn zoon om tafel gezeten en hebben we de mogelijkheden besproken’, vervolgt Denkers. ‘Vanuit mijn Engelse investeringsmaatschappij Sonicbase Limited is vorig jaar Duch Beer opgericht. Vanaf dat moment zijn we met de curatoren bezig geweest met het overnemen van het merkenrecht. Pas eind januari hebben we daarvoor toestemming gekregen.’

Alleen leveren aan groothandels

Dutch Beer is een besloten vennootschap, die alcoholische en niet-alcoholische dranken levert. Denkers: ‘Daaronder Olm Pilsener en Olm Premium Pilsener, en een bier onder eigen naam dat we vooral brouwen voor evenementen en de export. Beide worden gebrouwen bij Brauerei Köningshof in Krefeld, die Olm ook al maakte in de tijd van Mark Schneider.’

De directeur benadrukt dat het op termijn ‘hoofdzakelijk groothandels wil beleveren’. ‘Vooralsnog maken we een uitzondering voor de cafés die Olm-uitingen hebben, bijvoorbeeld aan de gevel. Daarnaast leveren we veel aan studentenverenigingen en grote slijterijen, en zijn we benaderd door een aantal grote discotheken.’

Niet bang voor ruzie met Heineken

Bang voor een (nieuwe) ruzie met Heineken is Denkers niet. ‘We hebben onze eigen fusten, ze zijn hier geweest voor een goed gesprek en we hebben ze verteld over onze ambities. We zijn zelfs in onderhandeling om in de toekomst ook bieren van Heineken, en InBev, te leveren.’

De vraag of het imago van het merk Olm te veel is beschadigd door het verleden, kan Denkers niet beantwoorden. ‘Dat moet de tijd leren. Het is een marginale markt. We hebben een licentie voor de Benelux, maar zijn aan het bekijken of we die voor Europa kunnen krijgen.’

Volgens Denkers beoordelen de – vroegere – afnemers de prijs/kwaliteitverhouding als goed. ‘Bovendien kunnen we het nog steeds voor een scherpe prijs aanbieden, omdat we weinig overhead hebben.’

Bankier en adviseur

Bert Denkers was 35 jaar bankier bij onder andere Amro en ING. Hij was actief als regionaal directeur en verbleef zakelijk veel en vaak in Zuid-Amerika. Recent kon hij uitstappen bij ING en sinds die tijd werkt hij als adviseur. In het Engelse Kent is hij directeur van Sonicbase Limited en Nodelay Limited.

Reageer op dit artikel