nieuws

Aanhoudingen bij dancefeesten

Café

Bij verschillende dansfeesten heeft de politie in de nacht van zaterdag op zondag in totaal 133 mensen aangehouden. Tijdens het dancefeest Sensation in de Amsterdam ArenA hield de politie 89 personen aan op verdenking van drugsbezit- of handel, illegale kaartverkoop, verstoring van de openbare orde of mishandeling.

Aanhoudingen bij dancefeesten

Zondagochtend zaten nog tien arrestanten vast. Bij een dancefeest op De Parade in Den Bosch werden elf mensen aangehouden omdat zij zich agressief gedroegen. En tijdens het dancefeest Ground Zero in Bussloo (Gelderland) werden 33 bezoekers aangehouden wegens drugsbezit. Acht van hen werden vervolgens ingesloten.

De Amsterdamse politie sprak, ondanks de aanhoudingen, van een sfeer tijdens Sensation die ‘uiterst relaxed en ongedwongen’ was. Het aantal aanhoudingen was lager dan in voorgaande jaren. Volgens de zegsman viel het cijfer ook in verhouding tot het totale aantal van 40.000 bezoekers mee.

De negende editie van Sensation was helemaal uitverkocht. Dj’s als Chuckie, Felix da Housecat, Fedde le Grand en Marco V draaiden hun platen tijdens het dancefeest.

Bij de aanhoudingen in Den Bosch raakten enkele personen gewond, onder wie ook een aantal agenten. Een 21-jarige man die ruzie had met een 19-jarige Vlijmenaar gaf een agent die tussenbeiden kwam een trap in de rug. Ook een 24-jarige man uit Kerkdriel werd gearresteerd. Hij liet een agent struikelen toen die iemand wilde aanhouden.

In Busloo hield de politie rond het festivalterrein ook alcoholcontroles. Dat leverde nog eens 42 bekeuringen op. In de helft van de gevallen ging het om jonge automobilisten die met te veel alcohol op achter het stuur waren gekropen.

Reageer op dit artikel