nieuws

Aanscherpen regels festivals niet nodig

Café

Aangescherpte regelgeving voor organisatoren van Nederlandse festivals is niet nodig. Dat meldt het ministerie van Binnenlandse Zaken na het drama in Duisburg waarbij 19 festivalgangers door verdrukking om het leven kwamen.

Aanscherpen regels festivals niet nodig

Over het algemeen hebben organisatoren van festivals in ons land volgens het ministerie hun zaakjes goed voor elkaar, zo schrijft De Telegraaf. Aangescherpte regelgeving is dan ook niet nodig.

Organisaties van grote en gratis festivals in ons land laten weten dat dergelijke feesten niet verboden moeten worden in de toekomst. Wel kunnen ze anders worden opgezet.

De producent van het Bevrijdingsfestival Overijssel stelt als suggestie voor om mensen een kaartje te laten kopen voor een tientje en ze dan voor tien euro aan consumptiebonnen te geven. ‘Dan blijft het evenement gratis, maar weet je wel waar je wat het bezoekersaantal betreft aan toe bent’, aldus de producent in De Telegraaf.

Mojo Concerts laat bij monde van marketingbaas Marjanne Manders weten voorstander te zijn van kaartverkoop om zo de verwachtingen qua aantal bezoekers beter te managen. ‘Wij organiseren alleen maar festivals en concerten met entree en komen daardoor nooit voor verassingen te staan’.

Reageer op dit artikel