nieuws

Advocaat wil Sjoerd Kooistra ondervragen

Café

De advocaat van een van de verdachten van een mislukte liquidatiepoging in Groningen wil horecatycoon Sjoerd Kooistra horen. De advocaat wil Kooistra horen over zijn vermeende aandeel in de liquidatiepoging uit 2002.

Advocaat wil Sjoerd Kooistra ondervragen

Dat meldt het Dagblad van het Noorden. De zaak draait om een mislukte moordpoging op Juan Knoppel, de partner van Grietje van der Veen, de nicht en zakenpartner van Kooistra. Een van de verdachte, Iwan O., zou in de gevangenis hebben verteld dat Kooistra achter de aanslag zit.

Als gevolg van de uitlatingen van O. wil de advocaat Kooistra horen. Volgens de regionale krant zou Kooistra 60.000 euro hebben betaald aan de voor hem onbekende Iwan O. Voor het gerechtshof in Leeuwarden herhaalde de getuige dat hij heeft gehoord dat Kooistra achter de aanslag zit. O. zelf gaf bij het gerechtshof te kennen niet te willen praten over ontmoetingen met Kooistra.

Kooistra liet vorige week vanuit zijn vakantieadres in het Spaanse Marbella weten niets met de zaak te maken hebben en ook zeker geen 60.000 euro te hebben betaald. ‘Dit is roddel en achterklap, waartegen ik me niet kan verdedigen. Dit is hetzelfde als zeggen dat Sinterklaas morgen komt. Iedereen kan alles wel roepen’, aldus Kooistra.

Het hof in Leeuwarden beslist over twee weken over het verzoek van de advocaten om Sjoerd Kooistra in de zaak te horen als getuige.

Reageer op dit artikel