nieuws

Air France beboet voor ‘giftige’ koffie

Café

Luchtvaartmaatschappij Air France moet een boete van 146.000 euro betalen aan een passagier die ziek zou zijn geworden na het drinken van een kop koffie tijdens een vlucht in 2006. Dat heeft een Franse rechtbank vorige week bepaald.

Air France beboet voor ‘giftige’ koffie

Het slachtoffer in kwestie krijgt 46.000 euro, zijn verzekeraar 100.000 euro. De man werd tijdens een vlucht van Bordeaux naar Parijs ziek en direct na de landing afgevoerd naar het ziekenhuis, waar hij werd geopereerd.

De passagier beschuldigde Air France ervan dat de maatschappij hem had vergiftigd met een ,zeer giftige vloeistof’.

Bij de strafrechter ving hij bot, daarna begon hij een civiele zaak waarin hij 680.000 euro schadevergoeding eiste. De rechtbank ging nu met hem mee omdat de man direct na het drinken van de koffie, met een koekje, ziek werd. Hij had eerder nooit maagproblemen gehad.

Reageer op dit artikel