nieuws

Amalia hekelt cafékrakers

Café

Vier krakers hebben hun intrek genomen in het voormalige café De Snor in Beuningen. Zij menen in hun recht te staan omdat het pand langer dan een jaar leegstaat. Ze hebben de politie leegstand laten constateren, hetgeen vereist is om kraakacties te kunnen legitimeren.

Amalia hekelt cafékrakers

Het voormalige café De Snor staat al leeg sinds 19 oktober 2003, de dag waarop eigenaar Emiel Maas in zijn kroeg werd doodgeschoten. Inmiddels zijn het café en de naastgelegen golfbaan in handen van Amalia Investments, een groep lokale beleggers. Die groep wil op termijn woningen bouwen op de locatie.

Ton Hendrix, woordvoerder van Amalia, is niet blij met de krakers. Hij laat weten dat het gebouw op instorten staat. “In het verleden kregen we klachten uit de buurt dat kinderen er speelden. Daarom hebben we het, in afwachting van de sloopvergunning, dichtgetimmerd. Om eventuele aansprakelijkheid bij een ongeluk te voorkomen hebben we ook een bord met ‘verboden toegang’ geplaatst.”

Ondertussen hebben werklieden de bestrating rond het gebouw verwijderd. Kraker Hendrik: “ “Dit is gewoon krakertje pesten.“

Reageer op dit artikel