nieuws

Amsterdam lokt horeca met geldprijs

Café

Stadsdeel De Baarsjes in Amsterdam heeft een geldprijs in het leven geroepen om nieuwe ‘kwalitatieve’ horecaondernemers te lokken. Reden: er moeten meer kroegen en restaurants komen voor de nieuwe bewoners van De Baarsjes, aldus het stadsdeel.

Amsterdam lokt horeca met geldprijs

De nieuwe bewoners, vooral yuppen en jonge gezinnen moeten immers ook ergens terecht, en daarom is de Horeca Publieksprijs in het leven geroepen.

Cafés en restaurants

Drie categorieën dingen mee naar drie verschillende prijzen: restaurants voor een prijs van drieduizend euro, cafés voor tweeduizend en de winnende lunchroom maakt kans op duizend euro. En natuurlijk, aldus een woordvoerder, dingen ook de shoarmazaken en buurtkroegen mee naar de prijs.

Het is een publieksprijs, dus elke bewoner mag zijn favoriet opgeven. Zaken die al genomineerd zijn: Café Cook en Edel, snackbar Alanya, de Curry Corner, café Jolanda en café Ienie Mienie.

Reageer op dit artikel