nieuws

Amsterdam wil camera’s bij homokroegen

Café

De Amsterdamse gemeenteraad heeft donderdagavond het stadsbestuur verzocht cameratoezicht in te voeren in de Reguliersdwarsstraat, het hart van de hoofdstedelijke homoscene. Volgens een meerderheid in de raad is het toezicht nodig omdat in de uitgaansstraat regelmatig sprake is van geweld tegen homo’s.

Amsterdam wil camera’s bij homokroegen

Volgens de VVD-fractie, die het verzoek om de camera’s indiende, kan het toezicht helpen bij het terugdringen van anti-homogeweld. Ook helpen volgens de VVD de beelden bij het opsporen en veroordelen van de daders. De gemeente houdt al een proef met cameratoezicht op het Leidseplein en Rembrandtplein.

De VVD deed haar verzoek, dat gesteund werd door PvdA, CDA en D66, tijdens de definitieve vaststelling van de begroting voor 2009. De raad nam ook enkele ander veiligheidvoorstellen van de liberalen aan.

Zo komt de hoofdstad komend jaar met maatregelen om de stad veiliger te maken voor senioren. Een voorstel voor een pleinverbod voor raddraaiers op de twee drukste uitgaanspleinen behaalde geen meerderheid.

In oktober vorig jaar kwam horecatycoon Sjoerd Kooistra al naar buiten in gesprek te zijn met de gemeente over het veiliger maken van de Reguliersdwarsstraat door onder andere het ophangen van camera’s.

Reageer op dit artikel