nieuws

Amsterdammer runt dé hotspot van Mumbai

Café

Een Nederland maakt het momenteel helemaal in de hippe horeca in de Indiase stad Mumbai. Amsterdammer Matan Schabracq leidt er de hippe tent Zenzi, momenteel dé hotspot van het ruim 13 miljoen inwoners tellende Mumbai.

Amsterdammer runt dé hotspot van Mumbai

Schabracq begon Zenzi in 2004 samen met de eigenaren van het Amsterdamse horecabedrijf Vak Zuid. Zenzi staat bekend als dé hotspot van dit moment, meldt FEM Business.

Zinzi is een hippe club met een warm, stijlvol en trendy design. De zaak bestaat uit drie aaneengeschakelde ruimtes: een dansruimte, een restaurant en een bar- en loungegedeelte.

Na het succes van Zenzi is het concept meerdere malen gekopieerd, stelt Schabracq. ‘Het lijkt typisch Indiaan te zijn: de copy-pastemethode. Indiase horecaondermers zijn zelf niet bijzonder creatief. Ze vinden het makkelijker om het idee van een ander af te kijken en dan integraal te kopiëren. Wij loungebanken met grote kussens? Zij loungebanken met grote kussens.’

Wat Schabracq, die de hoge hotelschool in Den Haag deed en onder andere werkte bij Hilton Hotel in Tel Aviv en Hotel Arena in Amsterdam, mist is de gezelligheid onder collega’s. ‘Na het werk nog even met elkaar een borrel doen, gezamenlijke personeelsuitjes, dat soort dingen. Indiërs doen dat niet. Je werkt met elkaar en wanneer de dienst erop zit, gaat iedereen weer zijn eigen werg’.

Daarnaast meldt Schabracq nog een opvallend verschijnings qua lokaal personeel. ‘Uit één fles Bacardi kunnen 25 maatjes worden geschonken. Hier wordt er aan het eind van de avond alarm geslagen als de fles leeg is en er maar 24 maatjes zijn geschonken. Het personeel betaalt het resterende maatje dan terug aan het bedrijf. In Nederland zal dat nooit gebeuren’.

Mumbai, beter bekend als Bombay, telt ruim 13 miljoen inwoners en is daarmee de grootste stad van India. De plaats is de hoofdstad van de deelstaat Maharashtra.

Reageer op dit artikel