nieuws

Arrestatie in moordzaak kroegbaas

Café

De politie in Marokko heeft op verzoek van het Openbaar Ministerie in Amsterdam een 38-jarige man gearresteerd in verband met de liquidatie van kroegbaas Thomas van der Bijl in april vorig jaar. Dat heeft de politie van Amsterdam woensdag bekendgemaakt.

Arrestatie in moordzaak kroegbaas

Thomas van der Bijl (50) werd op de ochtend van 20 april ’s morgens in zijn café De Hallen in Amsterdam-West met vijf kogels van het leven beroofd. Getuigen hebben gezien dat twee mannen rechtstreeks bij de moord betrokken waren.

In het kader van het lopende onderzoek tegen ‘topcrimineel’ Willem Holleeder, verdacht van onder meer afpersing van vastgoedhandelaren, is gebleken dat Van der Bijl uitvoerig met justitie en politie heeft gesproken. Hij vertelde dat hij werd bedreigd door Holleeder en dat hij vreesde voor zijn leven.

Van der Bijl was zelf verwikkeld in de handel in softdrugs. Enkele weken voor zijn dood werd hij in verband daarmee gearresteerd, maar korte tijd later vrijgelaten. Voor de moord op Van der Bijl arresteerde de politie al eerder drie andere verdachten.

Zie ook:
Geen bierboycot ‘losgeldgraver’ Van der Bijl

Reageer op dit artikel