nieuws

Baas Starbucks bemoeit zich met begrotingstekort

Café

Starbucks mengt zich in de Amerikaanse discussie over het groeiende begrotingstekort. Bestuursvoorzitter Howard Schultz heeft collega’s opgeroepen geen geld meer te doneren aan de campagnes van politieke partijen zolang er geen oplossing is.

Baas Starbucks bemoeit zich met begrotingstekort

Dat meldt het Financieele Dagblad. Schultz deed zijn oproep begin deze week door het sturen van een e-mail. Op deze manier wil de 58-jarige bestuursvoorzitter druk uitoefenen op politici om werk te maken van het nog steeds groeiende begrotingstekort.

‘Pas als de president en de leden van het Congres een sluitend plan voorleggen over de schuldenproblematiek, kunnen de onderhandelingen worden hervat’, zo luidt volgens het dagblad de inhoud van de e-mail van Schultz.

De bestuursvoorzitter wordt naar eigen zeggen gedreven door woede over het ‘onverantwoorde gedrag’ van de politici. Zijn oproep was onder meer gericht aan bestuursvoorzitter Duncan Niederauer van beursbedrijf NYSE Euronext en Bob Greifeld van schermenbeurs Nasdaq.

Reageer op dit artikel