nieuws

Bar Havana niet definitief op slot

Café

Homocafé Bar Havana in de Amsterdamse Reguliers Dwarsstraat verwacht binnen twee weken een nieuwe financier te hebben. De in juli geopende bar maakte eind september bekend voorlopig te sluiten. Eigenaar Arno Eveleens laat nu weten snel weer open te gaan.

Bar Havana niet definitief op slot

‘We hadden een goede start in juli. Maar de maanden augustus en september waren ronduit slecht,’ zegt eigenaar Eveleens. In die periode stapte compagnon Tijn Elferink uit de zaak.

Volgens Eveleens heeft de hele Reguliers Dwarsstraat het de laatste maanden moeilijk. De homohoreca in Amsterdam kampt met enorme imagoproblemen. De hele gay-scene ligt op z’n gat. Alleen de echt unieke locaties doen het goed. Maar de Reguliers is toch een beetje mainstream. Mensen vliegen tegenwoordig voor heel weinig geld naar een stad als Barcelona. Het imago van Amsterdam als homovriendelijke stad moet echt verbeteren.’

Onervaren personeel

De gestelde kritiek al zou het horecapersoneel van Havana te onervaren zijn, wuift Eveleens weg. ‘We hebben tien mensen in dienst, waarvan er zeven echte horecatijgers zijn met meerdere jaren ervaring op verschillende locaties.’

Ondanks de problemen wil Eveleens Bar Havana zo snel mogelijk weer openen. Hij is daarvoor nu in gesprek met nieuwe partners. In tussentijd is de uitgaanslocatie alleen voor feesten en partijen geopend.

Amsterdam Dance Event

Zo is er tijdens het Amsterdam Dance Event een speciaal programma in Havana. ‘Voor het eerst is er tijdens een internationaal bekend dancefestival een officieel gayprogramma,’ aldus Eveleens.

Reageer op dit artikel