nieuws

Belastingdienst op zoek naar ‘zwart’ bier

Café

De Belastingdienst gaat streng controleren op de verkoop van zogeheten ‘zwart’ bier. Cafés in twaalf grote steden krijgen inspecteurs op bezoek die controleren of op het bier uit de tap accijns is betaald. De eerste grote controle staat gepland vlak voor Koninginnedag.

Belastingdienst op zoek naar ‘zwart’ bier

Het importeren van bier is financieel interessant, omdat de accijnzen in bijvoorbeeld Duitsland en België flink lager liggen. ‘Terwijl in deze tijd voor onze sector elke liter telt, komt er steeds meer vreemd bier op onze markt’, citeert AD.nl brouwersvoorman Cees-Jan Adema.

Het dagblad schrijft dat de eerste partijen zwart importbier uit onze buurlanden inmiddels al van de weg zijn gehaald. De controle vlak voor Konginnedag is bewust gepland, omdat veel horecazaken dan extra bier inslaan.

Reageer op dit artikel