nieuws

België wil onderzoek naar macht Inbev

Café

De Belgische minister van Economie Verwilghen heeft de Raad van Mededinging, een soort Belgische NMa, om een onderzoek gevraagd naar de dominante marktpositie van brouwersgroep Inbev. De Raad kan uiteindelijk zelf beslissen over zo’n onderzoek.

België wil onderzoek naar macht Inbev

Verwilghen komt volgens Vlaamse media woensdag met dit verzoek, nadat Inbev opnieuw de bierprijzen heeft verhoogd, wat onder de Belgische bevolking tot verontwaardiging heeft geleid.

De populariteit van Inbev, korte tijd een bron van trots van de Belgen omdat het na vele fusies groter is dan Heineken, neemt snel af. Ook omdat er reorganisaties en sluitingen van brouwerijen zijn aangekondigd. De reuzenbrouwer levert onder meer Jupiler, Stella Artois en Leffe.

In de witbierbrouwerij in Hoegaarden is zelfs al gestaakt. Reden hiervoor is het besluit de productie van het kleine Hoegaarden te verplaatsen naar grotere brouwerijen elders in het land. De verkoop van witbier is de laatste tijd behoorlijk gedaald.

Reageer op dit artikel