nieuws

Belgische cafés eisen btw-daling door rookverbod

Café

Belgische horecaondernemers willen een belastingverlaging nu er een vervroegd algemeen rookverbod komt in hun land. De Brusselse horecafederatie wil een verlaging van de btw om verminderende omzet als gevolg van het rookverbod te compenseren.

Belgische cafés eisen btw-daling door rookverbod

De Brusselse horecafederatie zegt de eis te rechtvaardigen omdat de cafésector belangrijk is voor de werkgelegenheid bij vooral laaggeschoolde inwoners van Brussel. ‘Voor elk miljoen euro omzet stellen wij 22 mensen te wewrk. 60 Procent van onze werknemers heeft geen diploma’, aldus een woordvoerder van de Brusselse horecafederatie op Brusselsnieuws.be.

Het btw-tarief moet volgens de belangenvereniging van 12 procent dalen naar 6 procent. Begin 2010 ging het tarief al omlaag van 21 naar 12 procent. Een algemeen rookverbod in België lijkt onafwenbaar nu het Grondwettelijk Hof de uitzonderingsmaatregelen op het rookverbod van 2009 naar de prullenmand heeft verwezen.

Reageer op dit artikel