nieuws

BEM wint rechtszaak om vergunning voetbalclub

Café

Het Bureau Eerlijke Mededinging (BEM) heeft succes behaald in de strijd tegen illegale exploitaties in voetbalkantines. De rechtbank heeft de vergunning van het Gelderse SC Doesburg vernietigd.

BEM wint rechtszaak om vergunning voetbalclub

De vergunning is door de gemeente onterecht afgegeven, zo heeft de rechtbank geoordeeld. De kantine werd door een ondernemer gerund, terwijl de sportclub dat zelf had moeten doen. De gemeente heeft zes weken de tijd om te overwegen of SC Doesburg een nieuwe vergunning krijgt.

BEM stapte naar de rechter omdat er sprake zou zijn van oneerlijke concurrentie met de plaatselijke horeca. De horecawaakhond lang al langer in de clinch met het gemeentebestuur van Doesburg over horeca-activiteiten in de sportkantine van SC Doesburg.

Reageer op dit artikel