nieuws

Bier gaat botontkalking tegen

Café

Bier helpt osteoporose tegen te gaan. Een biertje per dag is goed voor de botkwaliteit op latere leeftijd, zo blijkt uit een Amerikaanse studie. Botontkalking wordt tegengegaan door het silicium dat in bier zit.

Bier gaat botontkalking tegen

De studie van de universiteit van Cambridge toont aan dat gehopt bier de ideale bron van silicum is. Deze stof is cruciaal in de vorming van nieuwe botstructuur.

Silicium

‘Een biertje bevat ongeveer 8 milligram silicum, wat een derde van onze dagelijkse aanbevolen opname is’, vertelt professor Jonathan Powell van de universiteit van Cambridge.

Bovendien zit er in bier nog een goed voedingselement: ethanol, de chemische stof die botverlies helpt te voorkomen. Vanwege een hormoonkwestie hebben vooral vrouwen baat bij silicum uit bier.

Voor vrouwen die nog niet in de menopauze zitten, kan een half pintje al wonderen doen. Vrouwen die de menopauze al doorstaan hebben, kunnen het best een heel glas bier per dag drinken. Het zijn vooral oudere dames die belang hebben bij een dagelijkse inname van de stof.

Reageer op dit artikel